… aneb Po tom v supermarketu nepátrejte

Je mnoho pekáren v rámci velkých obchodních řetězců, které svým zákazníkům nabízejí dopékané pečivo ve svých poloautomatických pekárnách. Jak říkal krokodýl Dundee, „dá se na tom přežít“. 

Jsou zde ale (naštěstí) i pekárny, které pečou chléb tradiční metodou. Jedna z nejznámějších pekáren pečící tímto způsobem je Starobělská pekárna, kde se peče vyhlášený Starobělský chléb

A víte jak takový oblíbený chleba vlastně vzniká? Nebudeme vás zatěžovat zbytečnými detaily. Pečení shrneme do 7 obrázků znázorňující celý proces.

1) Nejdříve se vykynuté kvasové těsto takto ručně odvažuje.
2) … pak se ručně vyválí
3) … pak se vkládá kynout do ošatek
4) … vykynuté se sází lopatou do zděné parné pece
5) … po zapečení kůrky se přesazuje dopéct
6) … z pece už vytáhneme krásně křupavé bochníčky
7) A to nejdůležitější na závěr – po vychladnutí směřují ke spokojeným zákazníkům, kteří si je odnášejí ve funkčních pytlících Wrap Up