NÁŠ ZÁMĚR – PEČIVO BEZ IGELITU

Když si pečivo kupujeme….
Jak nakupovat bez igelitových sáčků

Když pečivo uchováváme…
Jak uchovat pečivo co nejdéle čerstvé

Více info

NÁŠ INOVATIVNÍ OBAL

Když se tradice spojí s inovací …
Jak dvouvrstvé obaly fungují

Když se pečivo balí …
Jak pečivo správně zabalit do funkčního obalu

Více info

Naše kvalita a udržitelnost

Když na kvalitě záleží…
Jaké materiály používáme

Když na výdrži záleží …
Jak se obaly správně udržují

Více info

Náš moderní design

Když kuchyně ladí…
Jaké vzory a designy šijeme

Když si máte vybrat…
Jaké velikosti obalů jsou k dispozici

Více info

O nás a našich obalech

Kolik kopců kolem nás jsou rekultivované skládky? Kolik ostrovů v mořích jsou plovoucí hromady plastového odpadu? Tuny potravin končí v odpadkovém koši a celých 48 % z nich je pečivo! Jednou z cest, jak tuto smutnou bilanci změnit, je přestat používat plastové sáčky na pečivo a naučit se uchovávat ho v látkových obalech pro opakované použití. 

Ale ve všech textilních obalech, i těch ekologických jako je lněné či konopné plátno, pečivo sice neplesniví, ale rychle okorá a vysychá. A tvrdé pečivo pak vyhodíme, stejně jako to, co zplesnivělo v igelitovém sáčku.

Naše malá rodinná firma z Frýdlantu nad Ostravicí na úpatí Beskyd přináší řešení kombinací bavlněného uzavíratelného pytlíku s vnitřní membránou, která zabraňuje úniku vlhkosti z pečiva a uchová ho déle měkké a čerstvé.


Funkční obaly na pečivo Wrap Up jsou ušité ze speciální textilie s nánosováním polyuretanem (není to igelit ani PVC), který se používá ve zdravotnictví, má protiplísňovou odolnost, nešpiní se a je atestován SZÚ pro uchovávání pečiva.