NÁŠ ZÁMĚR – PEČIVO BEZ IGELITU

Když si pečivo kupujeme….
Jak nakupovat bez igelitových sáčků

Když pečivo uchováváme…
Jak uchovat pečivo co nejdéle čerstvé

Více info

NÁŠ INOVATIVNÍ OBAL

Když se tradice spojí s inovací …
Jak dvouvrstvé obaly fungují

Když se pečivo balí …
Jak pečivo správně zabalit do funkčního obalu

Více info

Naše kvalita a udržitelnost

Když na kvalitě záleží…
Jaké materiály používáme

Když na výdrži záleží …
Jak se obaly správně udržují

Více info

Náš moderní design

Když kuchyně ladí…
Jaké vzory a designy šijeme

Když si máte vybrat…
Jaké velikosti obalů jsou k dispozici

Více info

NÁŠ INOVATIVNÍ OBAL

Když se tradice spojí s inovací …

Nápad naší rodinné (zatím malé) firmy spočívá v kombinaci tradičního bavlněného pytlíku se zavíráním na šňůrky, což je velmi praktický, skladný a lehce udržovatelný textilní obal, a inovativního doplnění vnitřní textilie ošetřené nánosováním, která cíleně funguje jako membrána. Dvouvrstvým obalem částečně prochází vzduch, takže se pečivo „nepotí a neplesniví“, ale vlhkost prochází přes vnitřní textilii jen pozvolna, díky tomu pečivo nevysychá a netvrdne tak rychle jako v běžné utěrce.

Funkční obaly na pečivo

Nánosová vrstva je tvořena polyuretanem, který se využívá i ve zdravotnictví. Není to PVC, neobsahuje ftaláty ani olovo a je atestován SZÚ pro uchovávání pečiva. Textilie s polyuretanovým zátěrem vykazuje protiplísňovou odolnost, neumožňuje průnik ani množení mikroorganismů na svém povrchu. Bohužel zdrojem plísní je pečivo samotné a záleží na kvalitě pečiva a hygieně jeho předcházejícího skladování, jak dlouho v obalu vydrží. Proto je nejlepší kupovat pečivo kvalitní, z dobrých surovin a bez plastového obalu.

Totéž platí pro rychlost okorávání a tvrdnutí pečiva v našem obalu. Nejdéle vydrží kvalitní domácí a kupovaný kváskový chleba z dobrých surovin. Rohlíky a housky už vydrží méně a musí se do pytlíku „více zabalit“, aby měly co největší kontakt s vnitřní textilií. Bohužel na pečivo rozpékané ze zmrazeného polotovaru, které nemá vnitřní vlhkost ani vláčnou strukturu, nefunguje ani náš pytlík (vydrží maximálně den, výjimečně dva).

Když se pečivo balí …

Pečivo ve funkčním obalu Wrap Up se už nesmí dávat do neprodyšné chlebovky ani do igelitu. Může stát na kuchyňské lince (ne na přímém slunci) nebo viset za pevně zatažené šňůrky v kuchyni, ve spíži, na terase nebo ve stanu, protože pečivo nenavlhne ani z okolí. Pokud je v pytlíku velký pecen chleba, je šetrnější ho položit, než věšet za šňůrky. Je důležité, aby pečivo při zabalení bylo úplně vychladlé a mělo suchý povrch. Pokud se zapařilo v igelitu nebo orosilo v ledničce, musí se nechat úplně zcela oschnout (u krájeného chleba i mezi krajíci, u mokré kůrky pomůže otření ubrouskem) a vložit do pytlíku až bude povrch suchý, protože každé zapaření vede k rozvoji plísní. Nejlepší je koupit pečivo  v papírovém sáčku a doma vložit do pytlíku.

Nakrájený bochník se vkládá do pytlíku řeznou plochou dolů (na dno), aby se zabránilo úniku vlhkosti ze střídky. Pokud je v pytlíku už jen malý kousek chleba nebo pár rohlíků, je lepší obal nevěšet, ale zavřít, položit na stůl a přehnout prázdnou část obalu, aby se zmenšil objem vzduchu uvnitř, kam může vlhkost uniknout a pečivo bylo co nejvíce v kontaktu s vnitřní textilií.

Pečivo nepatří do ledničky a pro  zamražení ho doporučujeme zabalit do alobalu. Ohřívat a rozmrazovat se pečivo musí vždy bez obalu. Naše obaly nejsou určeny na zákusky a jiné potraviny než pečivo.

Více podrobností o balení naleznete v aktualitách včetně obrázků. odkaz je zde

Zpět