NÁŠ ZÁMĚR – PEČIVO BEZ IGELITU

Když si pečivo kupujeme….
Jak nakupovat bez igelitových sáčků

Když pečivo uchováváme…
Jak uchovat pečivo co nejdéle čerstvé

Více info

NÁŠ INOVATIVNÍ OBAL

Když se tradice spojí s inovací …
Jak dvouvrstvé obaly fungují

Když se pečivo balí …
Jak pečivo správně zabalit do funkčního obalu

Více info

Naše kvalita a udržitelnost

Když na kvalitě záleží…
Jaké materiály používáme

Když na výdrži záleží …
Jak se obaly správně udržují

Více info

Náš moderní design

Když kuchyně ladí…
Jaké vzory a designy šijeme

Když si máte vybrat…
Jaké velikosti obalů jsou k dispozici

Více info

NÁŠ INOVATIVNÍ OBAL

Když se tradice spojí s inovací …

Nápad naší rodinné (zatím malé) firmy spočívá v kombinaci tradičního bavlněného pytlíku se zavíráním na šňůrky, což je velmi praktický, skladný a lehce udržovatelný textilní obal, a inovativního doplnění vnitřní textilie ošetřené nánosováním, která cíleně funguje jako membrána. Dvouvrstvým obalem částečně prochází vzduch, takže se pečivo „nepotí a neplesniví“, ale vlhkost prochází přes vnitřní textilii jen velmi pozvolna, díky tomu pečivo nevysychá a netvrdne tak rychle jako v běžné utěrce.

Funkční obaly na pečivo

Nánosová vrstva je tvořena polyuretanem, který se využívá i ve zdravotnictví. Není to PVC, neobsahuje ftaláty ani olovo a je atestován SZÚ pro uchovávání pečiva. Textilie s polyuretanovým zátěrem vykazuje protiplísňovou odolnost, neumožňuje průnik ani množení mikroorganismů na svém povrchu. Bohužel zdrojem plísní je pečivo samotné a záleží na kvalitě pečiva a hygieně jeho předcházejícího skladování, jak dlouho v obalu vydrží. Proto je nejlepší kupovat pečivo kvalitní, z dobrých surovin a bez plastového obalu. 

Když se pečivo balí …

Pečivo ve funkčním obalu Wrap Up se už nesmí dávat do chlebovky ani do igelitu. Může stát na kuchyňské lince (ne na přímém slunci) nebo viset za pevně zatažené šňůrky v kuchyni, ve spíži, na terase nebo ve stanu, protože pečivo nenavlhne ani z okolí. Pokud je v pytlíku velký pecen chleba, je šetrnější ho položit, než věšet za šňůrky. Je důležité, aby pečivo při zabalení bylo úplně vychladlé a mělo suchý povrch. Pokud se zapařilo v igelitu nebo orosilo v ledničce, musí se nechat úplně zcela oschnout (u krájeného chleba i mezi krajíci, u mokré kůrky pomůže otření ubrouskem) a vložit do pytlíku až bude povrch suchý, protože každé zapaření vede k rozvoji plísní. Nejlepší je koupit pečivo  v papírovém sáčku a doma vložit do pytlíku.

Nakrájený bochník se vkládá do pytlíku řeznou plochou dolů (na dno), aby se zabránilo úniku vlhkosti ze střídky. Pokud je v pytlíku už jen malý kousek chleba nebo pár rohlíků, je lepší obal nevěšet, ale zavřít, položit na stůl a přehnout prázdnou část obalu, aby se zmenšil objem vzduchu uvnitř, kam může vlhkost uniknout a pečivo bylo co nejvíce v kontaktu s vnitřní textilií.

Pečivo nepatří do ledničky a pro  zamražení ho doporučujeme zabalit do alobalu. Ohřívat a rozmrazovat se pečivo musí vždy bez obalu. Naše obaly nejsou určeny na zákusky a jiné potraviny než pečivo.

Zpět