NÁŠ ZÁMĚR – PEČIVO BEZ IGELITU

Když si pečivo kupujeme….
Jak nakupovat bez igelitových sáčků

Když pečivo uchováváme…
Jak uchovat pečivo co nejdéle čerstvé

Více info

NÁŠ INOVATIVNÍ OBAL

Když se tradice spojí s inovací …
Jak dvouvrstvé obaly fungují

Když se pečivo balí …
Jak pečivo správně zabalit do funkčního obalu

Více info

Naše kvalita a udržitelnost

Když na kvalitě záleží…
Jaké materiály používáme

Když na výdrži záleží …
Jak se obaly správně udržují

Více info

Náš moderní design

Když kuchyně ladí…
Jaké vzory a designy šijeme

Když si máte vybrat…
Jaké velikosti obalů jsou k dispozici

Více info

NÁŠ ZÁMĚR – PEČIVO BEZ IGELITU

Když si pečivo kupujeme….

Snižování množství používaných plastových obalů je zásadní pro lepší vyhlídky budoucích generací. Přinést si do prodejny vlastní látkový pytlík, který se v supermarketu neprodává, a pečivo si v něm z obchodu odnést, je jednou z možností, jak igelitové sáčky při nákupu nepoužít vůbec. V pekařství to půjde ještě lépe, protože tam se zboží nemusí u pokladny vybalovat.  Při nákupu se může pytlík nést za šňůrky jako taška na ruce (velké pecny chleba je šetrnější vložit do pytlíku a nést pytlík v nákupní tašce). Je možné kdekoliv koupit pečivo v papírovém sáčku a do funkčního obalu jej zabalit až doma tak, aby se igelitové sáčky nemusely použít vůbec. A o to se snažíme!

Když pečivo uchováváme…

Doporučení odborníků pro uchovávání pečiva doma zní: Zabalit do bavlněné nebo lněné utěrky. Pečivo v nich krásně dýchá a neplesniví (i když záleží také na kvalitě pečiva). Ale bohužel v nich velmi rychle vysychá, tvrdne a okorá. Takže v utěrce putuje do většinou plastové chlebovky nebo přímo do igelitového pytlíku … „zase“. A proto je naším záměrem vytvořit obal, který už igelitový sáček nebude potřebovat!

Zpět